L'Audiència de Barcelona va fixar ahir fiances de 400.000 i 100.000 euros per a l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i seva mà dreta, Jordi Montull, respectivament, per poder sortir de la presó, segons fonts judicials.

Millet va ser condemnat a nou anys i vuit mesos i Montull, a set anys i mig, i la mateixa Audiència va ordenar l'ingrés immediat a un centre penitenciari, atenent així la petició de la Fiscalia. Ara, el tribunal ha estimat parcialment la petició de les defenses contra la resolució que acordava la presó per als dos exdirigents del Palau.

Els magistrats han imposat aquestes fiances per les elevades condemnes i per entendre que ni l'arrelament ni l'edat avançada són motius suficients per descartar el risc de fuga. En cas de satisfer aquestes fiances, Millet i Montull hauran d'entregar el passaport, no podran sortir del territori espanyol i s'hauran de presentar al jutjat cada mes. Malgrat això, fonts pròximes a Montull van remarcar ahir que qui va ser mà dreta de Millet al Palau no disposa a hores d'ara dels 100.000 euros que necessita per sortir de la presó.

El tribunal considera que el fet de tenir família o altres mostres d'arrelament «no suposen una anul·lació del risc de fugida» i assenyala que el risc «és més alt quant més alta sigui la pena esperada i l'expectativa de compliment». La interlocutòria, per tant, fa constar que aquest risc «existeix», tot i que, per exemple, Fèlix Millet hagi viscut 82 anys al mateix lloc, i afegeix que és «públic i notori» que altres persones que després de residir a Catalunya tota la seva vida i «tenint feina, en alguns casos fills, i inclús havent ostentat i havent-se postulat per ostentar càrrecs públics actualment es troben a l'estranger».

A més, l'Audiència recorda que de les quantitats sostretes del Palau per a Millet i Montull «només se n'ha aconseguit recuperar una petita part», sense que els condemnats hagin aclarit on són els diners que falten, fet pel qual, diu, «no es pot descartar la seva ocultació, com si aquests fets no haguessin passat». Tampoc seria un inconvenient l'edat ni les patologies dels dos condemnats, argumenta el tribunal, perquè tot i tenir la mobilitat reduïda podrien fugir igualment o ocultar-se en territori espanyol.

L'Audiència de Barcelona va ordenar el 5 de febrer passat l'ingrés immediat a presó de l'expresident del Palau de la Música Catalana Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull. El tribunal també va dictaminar que Gemma Montull i Daniel Osàcar lliuressin el passaport i presentar-se mensualment a l'Audiència, a més de prohibir-los abandonar territori espanyol.