Anna Gabriel troba mostres de suport al seu poble. Una campanya pel Carnaval, el ple de dijous passat en què tots els grups li van donar suport abans d'encetar aquesta setmana de noves compareixences davant el jutge del Tribunal Suprem, més actes que es faran a partir d'ara (divendres, l'exlíder del grup parlamentari de la CUP David Fernández serà a Sallent en la presentació del llibre que ell i Anna Gabriel han escrit sobre l'advocat August Gil Matamala) i dissabte, un concert del grup del mateix David Fernández, Ovidi4, a l'espai cultural de la Fàbrica Vella, amb recaptació per a la caixa de resistència.

Tot i aquest suport, han estat moments difícils per a la família i el seu entorn més directe. Pràcticament des de l'endemà de les eleccions del 21 de desembre que Anna Gabriel ha estat sense tenir gaire contacte amb els seus amics i la família. Fonts de l'entorn familiar de la política sallentina admetien ahir a aquest diari que estan «preocupats» per quin serà el futur judicial de la que ha estat líder de la CUP al Parlament en els dar-rers dos anys. «Preocupats, però al seu costat en les decisions que prengui», afegeixen.

Des del mes de desembre passat el contacte amb Anna Gabriel ha estat complicat. Les línies telefòniques estaven intervingudes, ella s'havia refugiat en algun lloc que no s'ha donat a conèixer, i la relació amb el país l'ha mantingut sempre a través de la gent de confiança del seu grup i de l'advocat i company de partit Benet Salelles.

Fonts familiars han indicat que darrerament han pogut mantenir algun contacte puntual telefònic i, en certa manera, ja s'esperaven que a mesura que s'apropés la data de la citació judicial s'incrementaria la pressió mediàtica. El discurs clar i contundent de la sallentina fa que sigui un dels fars en els quals es fixa la justícia espanyola en aquests moments, segons les mateixes fonts.

El suport a Anna Gabriel del seu entorn és incondicional. Els familiars de l'exdiputada han indicat que se sentien molt agraïts amb totes les mostres de suport que han rebut en les darreres setmanes.