Diversos i importants membres del món jurídic català van plantar ahir a la tarda el president del Parlament, Roger Torrent, després que aquest denunciés l'existència de «presos polítics» a l'Estat durant el seu discurs en la sessió solemne de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB).

Entre les persones que van marxar hi havia el president del TSJC, Jesús Maria Barrientos; el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres; el president de l'Audiència de Barcelona, Antonio Recio; la fiscal en cap de Barcelona, Concepción Talón; i l'exdegà de l'ICAB i exvicepresident del TC Eugeni Gay. Aquest episodi es va produir després que Tor-rent denunciés en el seu discurs la «crisi» de l'estat de dret, que la separació de poders «trontolla» i que la «regressió» en drets i llibertats s'ha observat amb més «intensitat» a Catalunya.

En l'acte, també hi va participar el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que va criticar que Torrent s'havia «equivocat profundament» en fer un discurs crític amb el poder judicial perquè en un fòrum d'aquest tipus «no tocava» fer política, va dir.