Un grup de 103 migrants centreamericans que havien estat abandonats dins d'un tràiler al nord-est de Mèxic va ser rescatat per agents migratoris i de l'exèrcit a prop de la frontera nord-americana, segons l'Institut Nacional de Migració (INM). Els migrants van ser trobats als voltants del municipi de Ciudad Camargo, a menys de 10 quilòmetres de la frontera amb els Estats Units, a l'estat mexicà de Tamaulipas, un dels més castigats per la violència del crim organitzat i ruta habitual del trànsit de migrants indocumentats.

La troballa va tenir lloc quan militars que recorrien la zona van detectar la caixa del tràiler a la vora d'una carretera des d'on s'escoltaven crits d'auxili. «Mostraven signes de deshidratació i asfíxia després d'haver estat més de 12 hores en total amuntegament», va explicar un dels militars. Hi havia 67 adults i 36 menors d'edat.

En un altre ordre de coses, més de 6.100 persones van morir o van desaparèixer el 2017 mentre emigraven, segons un informe de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), que va confirmar la mort de gairebé 26.000 persones des que va començar a confeccionar registres l'any 2014. En concret, l'organització va poder confirmar 6.142 morts i desaparicions en l'àmbit global el 2017, de les quals 3.139 corresponen al Mediterrani -el 90% d'elles en la ruta des de Líbia. A més, 371 cadàvers van ser recuperats a les costes de Líbia i Tunísia, possibles víctimes de naufragis.