Els Mossos d'Esquadra han fet pública, aquest matí, la detenció d'un home acusat de ser l'autor material del doble homicidi del pantà de Susqueda, l'estiu passat. L'home, Jordi Magentí Gamell, ha estat detingut a Santa Coloma de Farners i és un veí d'Anglès d'uns 60 anys i que ja va ser condemnat fa 21 anys per haver assassinat la seva parella.

Els Mossos d'Esquadra asseguren que hi ha proves contra el sospitós i que no tenen "cap dubte" de l'autoria.

A mig matí la cadena SER també ha avançat que els Mossos han detingut a Salt el fill de Jordi Magentí, a qui acusen d'haver-lo encobert, a més d'escorcollar el seu domicili a la recerca de possibles pistes del crim.

Els Mossos han detingut el presumpte homicida gràcies a la investigació dels agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC). En declaracions als mitjans, l'intendent de la DIC dels Mossos d'Esquadra, Antoni Rodríguez, ha assegurat aquest matí que el cos policial " té la certesa que és l'autor de l'assassinat". També ha afirmat que després dels atemptats de Barcelona i Cambrils d'aquest estiu, la investigació per determinar l'autoria del crim de Susqueda "va ser prioritària per la DIC". Rodríguez ha lamentat que durant aquest temps d'investigacions hi hagi hagut "opinadors amb opinions que parlaven de motius diversos de l'entorn de la família que eren del tot desafortunats".

El detingut era coneixedor de la zona on es va produir el crim ja que viu a l'entorn del pantà i acostuma a anar-hi a pescar. Té un Land Rover Defender, el qual hauria estat vist a la zona del pantà. Magenti no tenia relació amb les víctimes ni amb l'entorn de les seves famílies. El titular del Jutjat 2 de Santa Coloma de Farners ha assumit la instrucció del cas i ha decretar el secret de les actuacions.

Havia tornat a Anglès feia dos o tres anys

En declaracions als mitjans de comunicació, l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset, ha explicat que Jordi Magenti havia tornat al municipi feia dos o tres anys i que es dedicava a cuidar a un oncle seu d'avançada edat. "Estava molt tancat sobre si mateix, la qual cosa ens feia pensar que després de la condemna s'havia reintegrat", ha assegurat Desset.

Un crim que va commocionar el país

Els cossos sense vida de Paula Mas i Marc Hernández, de 21 i 23 anys respectivament, van ser trobats a l'interior de l'embassament gironí el 26 de setembre de l'any passat després que un mes abans es perdés el rastre de la parella. El noi va aparèixer surant, mentre que la noia ho va fer en una de les parets rocoses del pantà, ja fora de l'aigua. Tots dos estaven despullats. Ell duia una motxilla amb una pedra a dins. Ella no en portava, però no es va descartar que la perdés dins l'aigua.

El lloc on van aparèixer és de difícil accés i està a mig camí de la platja on el 28 d'agost van trobar el cotxe de la parella. Algú l'havia manipulat per llançar-lo daltabaix i fer-lo desaparèixer al fons del pantà.

Els investigadors ja van creure en un primer moment que darrere del doble crim hi podia haver alguna persona coneixedora de la zona. El caiac també el van punxar expressament i hi van posar pedres de grans dimensions a dins per intentar enfonsar-lo.

L'autòpsia va determinar que la parella va morir assassinada i que la noia va rebre, almenys, un tret al cap.