03 de març de 2018
03.03.2018
40 Años
40 Años

May fixa els cinc pilars que guiaran les noves relacions amb la Unió Europea després del Brexit

03.03.2018 | 00:15

La primera ministra britànica, Theresa May, va fixar els cinc pilars que guiaran les noves relacions després del Brexit: «Acords recíprocs vinculants, un mecanisme d'arbitratge independent, diàleg constant i mitjans de consulta, i la protecció tant de les dades com de les relacions entre els residents del Regne Unit i la UE».

En un discurs pronunciat a la Mansion House de Londres, May va assegurar que està a punt de concretar amb Brussel·les els terminis d'aplicació de les diferents fases del seu procés de sortida de la Unió Europea, i que ara mateix ambdues parts es troben en un «moment decisiu de les negociacions». Gràcies a l'aproximació dissenyada per la primera ministra, s'aconseguirien diversos objectius alhora. «Des de l'aplicació del resultat del referèndum» pel qual els britànics van determinar la seva sortida de la UE, «fins a l'arribada d'una solució duradora, per a unir el país convencent els que van votar a favor i en contra».

Per part seva, el negociador nomenat per Brussel·les, Michel Barnier, va agrair la «claredat» del discurs de la primera ministra britànica. «La claredat sobre la sortida del Regne Unit del mercat únic i la unió duanera i el reconeixement de les contrapartides es reflectirà a les directrius del Consell sobre el futur acord», va assegurar Barnier. El president del Consell Europeu, Donald Tusk, presentarà dimarts als Estats membres el seu projecte d'esborrany de directrius per negociar la relació futura amb el Regne Unit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18