L'exèrcit sirià ja ha aconseguit una quarta part de Ghouta Oriental després dels avenços i els atacs dels últims dies, segons activistes i grups rebels que s'han vist obligats a retrocedir davant una «ofensiva de terra cremada». Així s'han referit a la brutalitat amb què s'està desenvolupant l'operació siriana.

Així ho va fer saber un portaveu de les milícies rebels Jaish al Islam en declaracions a Reuters, en les quals ha reconegut que l'ofensiva siriana els ha obligat a atrinxerar-se a l'interior de l'àrea, un dels últims grans bastions rebels a Síria i el més proper a Damasc, després de dies d'avenços de les forces sirianes. Mentrestant, la xarxa d'activistes de l'Observatori Sirià de Drets Humans va informar que les forces del Govern sirià s'han apoderat d'una quarta part de l'enclavament. «La majoria són granges i hi ha poques ciutats a l'àrea capturada», va explicar el director de l'Observatori, Rami Abdulrahman.

El mateix exèrcit sirià va confirmar aquest diumenge que havia estat atacant les posicions dels rebels a Ghouta Oriental durant els últims dos dies en resposta al bombardeig de Damasc i que havia recuperat el control de terres agrícoles i pobles en l'enclavament controlat pels insurgents.