Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest diumenge el conductor que va causar un accident en què va morir una jove menor d'edat a la carretera C-17 a Gurb perquè conduïa begut, en contra direcció i abans del sinistre va fer cas omís als avisos de la policia perquè parés.

Segons ha informat aquest dilluns la policia catalana en un comunicat, al detingut, de 40 anys i veí de Sant Hipòlit de Voltregà (Barcelona), li atribueixen els delictes d'homicidi i lesions per imprudència greu, conducció temerària i conduir sota els efectes de l'alcohol.

Aquest diumenge sobre les 7.00 hores els Mossos van rebre l'avís de diversos usuaris de la C-17 perquè un vehicle circulava contra direcció a l'altura d'Orís (Barcelona), i es va muntar un dispositiu policial que el va localitzar, encara que l'home va fer cas omís als avisos de la policia en dues ocasions i va seguir a gran velocitat.

A l'altura del quilòmetre 64,8, a Gurb, el cotxe va col·lisionar frontalment amb un altre turisme que circulava en sentit correcte de la marxa, causant la mort a una jove menor i deixant ferides de diversa consideració a altres tres persones.

El conductor --que va donar positiu en alcohol amb una taxa de 0,62 mil·ligrams per litre d'aire espirat-- va ser traslladat a l'hospital, on aquest dilluns segueix ingressat sota custòdia policial a l'espera de traslladar-ho davant el jutjat de guàrdia de Vic.