L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, va explicar ahir a través de les xarxes socials que el Jutjat d'Instrucció de Saragossa ha descartat que hi hagi delicte en el vídeo en el qual dos civils van amenaçar des de dalt d'un tanc de l'exèrcit espanyol el candidat de Junts per Catalunya a les darreres eleccions catalanes.

Segons Alonso Cuevillas, l'informe policial diu que només és «xanxa i burla» i sosté que Puigdemont va crear «amb el seu sarcasme» un context que justificaria els fets. Ahir al matí, el candidat de JxCat va difondre a través de les xarxes socials extractes de la resolució. A través d'un tuit, va criticar que mentre hi ha «quatre persones innocents en presó preventiva per la seva ideologia» i es persegueix «diputats, cantants, mecànics, mossos, programadors i pallassos», a les dues persones que el van amenaçar directament des d'un tanc de l'exèrcit «no els passa res». «Aquesta és la seva justícia», va reblar Puigdemont.

Recórrer la resolució

El lletrat de Puigdemont va anunciar ahir que recorrerà la resolució del tribunal perquè, entre altres coses, «està privant del dret a l'honor un ciutadà per la seva ideologia».

A més, va explicar que presentarà una nova denúncia amb 70 missatges amb amenaces, injúries i incitació a l'odi cap al seu client. «Veurem quin és el criteri de la justícia espanyola», va remarcar. Els fets denunciats van passar el 8 de desembre al Regiment Cuirassat Pavia número 4 de Saragossa en un acte de «portes obertes» durant la celebració de la festa de la Immaculada, patrona d'Infanteria. Segons l'informe policial, un nombre restringit de civils van poder visitar el regiment i van poder accedir fins on eren els carros de combat de què disposa aquest comandament militar.