El baròmetre del CIS del mes de febrer posa de manifest un increment de la preocupació dels espanyols per les pensions, que ha passat del 4,8% al 8% respecte al mes de gener. Per contra, la preocupació pel procés independentista continua caient i se situa en l'11,3%, per sota del 14,9% del mes de gener, és gairebé un terç de la que es registrava a l'octubre del 2017, coincidint amb el referèndum de l'1-O, quan assolia el 29%. La preocupació per la sanitat creix fins al 12,7% i avança la del procés independentista, i la violència contra la dona cau i passa del 4,6% al gener al 2,4% al febrer.

Els tres problemes principals continuen sent l'atur, amb el 65,5% de les respostes (tres dècimes menys que al gener), la cor-rupció, que creix més de tres punts i se situa en el 38,7% (35,1% al gener), i els polítics, a qui el 24,2% dels enquestats situa com a problema (24,3 al gener).

El baròmetre es va fer mitjançant 2.500 enquestes en 253 municipis entre l'1 i el 12 de febrer, quan ja s'anunciaven les mobilitzacions dels pensionistes que van culminar deu dies després, el 22 de febrer amb grans concentracions a les capitals de l'Estat. Les enquestes també es van fer quan vam aparèixer noves revelacions relacionades amb el cas Gürtel.

D'altra banda, l'enquesta revela que més del 15% dels espanyols s'ha sentit trist o deprimit molt sovint o sovint, mentre que el 31% afirma que li ha passat algunes vegades en l'últim any. La dada positiva és que fins a un 52% asse-nyala que mai o gairebé mai s'ha sentit deprimit o trist.