El Departament de Justícia dels EUA va presentar a l'Oficina d'Administració i Pressupostos una proposta de regulació per aclarir que la definició de «metralladora» inclogui les armes que disposin dels mecanismes que automatitzen els trets i que la llei federal prohibeixi, en conseqüència, «la possessió, venda o fabricació d'aquests dispositius». «El president Trump està absolutament compromès amb la seguretat de tots els nord-americans i ens ha ordenat que proposem un reglament dirigit a aquests mecanismes», va anunciar el fiscal general, Jeff Sessions.

«Amb aquesta finalitat, el Departament de Justícia ha presentat a l'Oficina de Gestió i Pressupost un avís d'una proposta de reglament per aclarir que la Llei Nacional de Control d'Armes i Armes de Foc redefineix metralladora per incloure aquesta classe de dispositius», va afegir. Aquesta presentació és un requisit formal del procés de revisió reguladora. Un cop aprovat per l'Oficina d'Administració i Pressupost, el Departament de Justícia intentarà publicar l'avís al més aviat possible.

Paral·lelament, Trump va transmetre el seu condol per les morts de tres treballadores d'una residència per a veterans de guerra al nord de Califòrnia després d'estar més de vuit hores retingudes com a ostatges en mans d'un home armat que va irrompre al centre.

D'altra banda, el president nord-americà va destacar la implicació de la Xina i en concret del seu president, Xi Jinping, en l'acostament que va permetre la convocatòria d'una reunió entre el Trump i el líder nord-coreà, Kim Jong-un.

«El president xinès i jo hem parlat llargament sobre la reunió amb Kim Jong-un de Corea del Nord. El president Xi m'ha dit que valora que els Estats Units segueixin treballant per resoldre el problema per la via diplomàtica en lloc d'optar per l'alternativa més nefasta. La Xina segueix sent una ajuda», va publicar Trump al seu compte personal a Twitter. Corea del Nord i els Estats Units han acordat una trobada entre els seus dirigents per al proper mes de maig després d'un any de tensions.