La sectorial de l'ANC Bombers per la República va denunciar ahir que el bomber de Santa Maria d'Oló que va resultar ferit dilluns durant les càrregues dels Mossos a l'A-2, a Soses, va ser «escanyat» per agents antiavalots, motiu pel qual va arribar perdre el coneixement. Per aquest motiu, el seu entorn familiar assegura que «està en tràmit» una denúncia pels fets.

«En la concentració de Soses, un dels nostres companys va ser reduït violentament, colpejat, tirat a terra i escanyat fins que va perdre el coneixement», va manifestar Bombers per la República en una sèrie de piulades a Twitter ahir a la tarda.

També censura que els antiavalots no anessin identificats de forma visible. «Quan els bombers anem de paisà ens identifiquem, juntament amb membres d'En peu de pau, per intentar mediar a les concentracions. Alguns hem acabat amb el cap obert i lesions importants», assegura Bombers per la República. El bomber afectat forma part del col·lectiu En peu de pau.

En els vídeos gravats al lloc dels fets a Soses, es veu com els antiavalots dels Mossos s'enduen per la força el bomber afectat cap a una banda, el tiren a terra i el colpegen. «No ens podem permetre que s'acatin ordres contra els drets humans, que embrutin l'excel·lent i necessària tasca que fan els Mossos diàriament al servei de la ciutadania», afegeix Bombers per la República.

Fonts properes al bomber moianès han confirmat a aquest diari que «s'ha iniciat els tràmits» per presentar una denúncia contra els Mossos.

Els antiavalots dels Mossos van dur a terme les càrregues dilluns cap a les 6 de la tarda, després que l'A-2 estigués tallada en aquest punt des del matí, en el marc de les protestes convocades per CDR de tot Catalunya a causa de la repressió judicial contra l'independentisme. Entre els participants al tall de Soses, hi havia diferents membres de col·lectius sobiranistes de diferents comarques de la Catalunya Central.

La policia va empènyer els concentrats en aquest punt amb els escuts i va donar cops de porra, fins que va treure tothom de l'autovia. Els manifestants van quedar aleshores a l'altra banda de la tanca de seguretat de la carretera, amb el grup de policies just al seu davant, situat a la calçada.