L'actriu Pamela Anderson, la dissenyadora Vivienne Westwood i l'exministre grec Yanis Varoufakis van demanar ahir que l'Equador aixequi les restriccions imposades al periodista Julian Assange a l'ambaixada equatoriana a Londres.

Fa uns dies, el Govern de l'Equador va restringir les comunicacions a Assange per opinar sobre qüestions que Quito considera que perjudiquen la seva política exterior, com ara la de Catalunya.

En una carta enviada al president de l'Equador, Lenin Moreno, i divulgada ahir, els signants, entre els quals també hi ha el músic Brian Eno, demanen ajuda perquè els qui defensen els drets humans sol·licitin al Govern equatorià que aixequi la prohibició imposada per a l'ús de l'Internet.

«No es tracta només de mostrar suport i solidaritat. Demanem a tots aquells a qui els importen els drets humans que demanin al Govern de l'Equador que segueixi defensant els drets de l'activista», que qualifiquen d'home amb «coratge», diu la missiva. «Si no hi ha llibertat d'expressió per a Julian Assange, no hi ha llibertat d'expressió per a cap de nosaltres».