Dues de les candidatures que pugnen en primàries per la secretaria general de Podem van anunciar ahir que no participaran en el debat de llistes que s'havia organitzat per a avui a Terrassa. A les places, Podem, que lidera la senadora Celia Cánovas, i Amb tu sí que es pot, de Merche Gil, van fer públic en missatges a les xarxes socials que no hi intervindran com a «senyal de protesta enèrgica».

En plena polèmica pels intents d'impugnar la candidatura de Xavier Domènech, líder dels comuns que aspira també a liderar Podem, les dues llistes consideren que el comitè electoral no és un organisme «neutral», veuen «falta de transparència» a tot el procés intern i denuncien «indefensió absoluta» de la resta de candidatures davant de la llista Amb tu, Podem de Domènech.

Podem ha organitzat per a avui al migdia un debat «de candidatures» a Terrassa. Fonts properes a la llista de Domènech ja havien avançat que el líder dels comuns no hi participaria. I que se centrarien en el debat de «candidats» que es durà a terme dimecres, 4 d'abril, a Barcelona. En un comunicat a les xarxes, els de Merche Gil defensen que han pres la decisió observant «irregularitats, imparcialitats i accions que han detectat aquestes últimes setmana i denunciat de manera discreta».

Acusen el comitè electoral de «falta d'imparcialitat» i d'incompliments del codi de neutralitat, del reglament d'incompatibilitats i del estatuts. Lamenten que la Comissió de Garanties estatal intervingués en la polèmica per les impugnacions, i sospiten d'una «possible manipulació interessada» dels mitjans per part del comitè electoral.

Ho veu de manera pràcticament igual Cánovas, que també carrega contra el comitè electoral i una «manipulació» mediàtica que no poden denunciar, diu el comunicat, perquè és «estèril» des del moment que la Comissió de Garanties estatal va deixar en mans del comitè electoral (no és neutral perquè està controlat per una de les parts) dirimir totes les qüestions internes.