Els Comitès de Defensa de la República (CDR) van donar per acabades les accions de protesta que van fer-se ahir a la C-13, a Térmens (Noguera), i en diversos peatges d'arreu del país, on van aixecar les barreres i van tapar les càmeres que enregistren les matrícules dels cotxes per tal que els conductors poguessin passar sense pagar.

A l'AP-7 les protestes van fer-se a les barreres de la Roca del Vallès, el Vendrell i Vandellòs, i l'Hospitalet de l'Infant. A la C-16 l'aixecament de barreres va fer-se a Castellbell i el Vilar, i a la C-13 van fer-se talls intermitents de 20 minuts a l'altura de Térmens (Noguera) per denunciar els «presos polítics» i recordar els sis mesos del referèndum de l'1 d'octubre.

Les accions dels CDR s'emmarcaven en una crida per no pagar els peatges de les autopistes en l'operació tornada de Setmana Santa. Amb el lema «No manaran a ningú si nosaltres no els obeïm» va batejar-se com la «primera acció directa de desobediència civil massiva».

A Castellbell i el Vilar, els CDR van obrir cap a les 5 de la tarda d'ahir les barreres dels peatges, segons va informar a l'ACN la concessionària Autema. Els concentrats van tapar les càmeres que enregistren les matrícules dels cotxes i van permetre als conductors passar sense pagar. L'acció va allargar-se fins a 3/4 de 7 de la tarda i fins al lloc s'hi van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra. A la policia catalana li consta que alguns dels concentrats van malmetre les barreres i que algunes van deixar de funcionar.

A la Roca del Vallès, els CDR van desmuntar durant una hora les barreres del peatge de l'AP-7. L'acció va iniciar-se cap a les 4 de la tarda, quan un grup d'un centenar de persones amb les cares tapades per no ser identificades va dirigir-se al peatge de la Roca del Vallès, al quilòmetre 128,5 de l'AP-7. Segons va informar Abertis, van començar a «trencar i retirar diverses barreres en sentit Barcelona». A la zona van desplaçar-se patrulles de trànsit dels Mossos d'Esquadra però no van intervenir.

Els CDR del Vallès van donar l'acció per finalitzada cap a les 5 de la tarda, quan els operaris del peatge van tornar a muntar les barreres. El CDR de la Cerdanya va decidir no tallar el túnel del Cadí, però va protagonitzar altres accions.