L'expresident de la Generalitat Artur Mas va assegurar ahir que «tothom sap que en aquest moment investir Carles Puigdemont al Parlament comportaria obrir més processos penals contra més persones».

«El que s'ha de valorar és si això en aquest moment val la pena després de tenir tanta gent fora del país, a la presó o en processos per la via penal, o no cal i ara cal rearmar les forces i tornar a plantar cara i tirar endavant». En una entrevista al programa Via lliure de RAC1, Mas va insistir que Puigdemont té «tota la legitimitat per ser investit» perquè té la majoria parlamentària: «És una evidència total, però a vegades la legitimitat no s'imposa a curt termini», va assegurar. En demanar «combatre» una situació «injusta amb la força que tenim», Mas va defensar que formar govern i investir un president no ha de ser «incompatible» amb reclamar «legitimitat» i «seguir lluitant».

L'expresident de la Generalitat va augurar també que la situació es pot capgirar si es fan «les coses bé», però ha avisat també que no serà «en els propers sis dies o sis mesos». I ha afegit que tot plegat requerirà «constància i molta intel·ligència política».

Mas va fer ahir aquestes declaracions a Rac1, dies després que el Parlament de Catalunya aprovés una resolució per exigir que es respectin els drets de Carles Puigdemont i la resta de presos polítics.