Els 60.000 euros dipositats al Tribunal Suprem per l'ANC i Òmnium Cultural que van evitar que la secretària general d'ERC, Marta Rovira, entrés a la presó a final del mes de febrer passat, després de declarar davant l'instructor del cas del procés sobiranista, Pablo Llarena, seran adjudicats a l'Estat en els propers dies si aquestes associacions que van actuar com a fiadores no lliuren la investigada, que ha fugit a Suïssa. Així s'asse-nyala en una diligència d'ordenació dictada per la lletrada de l'administració de justícia del jutjat de Llarena que va ser donada a conèixer ahir i que dóna deu dies al tresorer de l'ANC, Manuel Padrós, que va ser qui va lliurar els diners, perquè posi a la disposició de la justícia a la seva fiada.

El termini per a l'entrega de Rovira, la qual cosa possibilitaria la devolució dels 60.000 euros a Padrós, acaba aquesta setmana, ja que encara no s'han esgotat els deu dies assenyalats en la resolució, segons han afirmat fonts jurídiques.

La decisió s'adopta en compliment dels articles 534 i 535 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, que assenyala que en el cas d'incompareixença d'un investigat amb fiança davant la justícia el secretari judicial (actual lletrat de l'administració de justícia) ha d'assenyalar el fiador dels béns prestats en fiança perquè en el termini de deu dies «presenti el rebel».

Si no ho fa, com sembla ser el cas, es procedirà a fer efectiva la fiança, declarant-se adjudicada a l'Estat. En compliment d'aquesta norma la secretària del jutjat de Llarena va dictar una diligència d'ordenació al començament de la setmana passada després de constatar que Rovira no s'havia presentat al Suprem.