El president del Govern espa-nyol, Mariano Rajoy, va subratllar ahir la defensa de l'«imperi de la llei» a tota la Unió Europea després que la Fiscalia alemanya hagi sol·licitat que continuï el procés d'extradició de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Rajoy es va referir a la decisió de la Fiscalia alemanya de demanar que es tramiti l'extradició de Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics, en la conferència de premsa que va oferir a Alger amb motiu de la 7a cimera bilateral. El cap de l'Executiu va precisar que no fa judicis de valor sobre decisions judicials, però va destacar que Europa no és només un espai econòmic, sinó també «un espai moral i democràtic de països respectuosos amb els drets humans, l'imperi de la llei, l'estat de dret i la separació de poders».

Per la seva banda, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va assegurar que el seu partit veu «lògica i normal» la petició de la Fiscalia alemanya i creu que l'expresident català ha de comparèixer «com més aviat millor» davant la justícia espanyola per depurar responsabilitats per l'«intent de cop d'Estat» a Catalunya.

En declaracions al Congrés, Rafael Hernando va considerar aquesta petició «lògica i normal» entre països que com Alemanya persegueixen «els delinqüents de forma comuna». I va afegir que espera que Puigdemont pugui donar aviat explicacions als tribunals perquè pugui seguir endavant aquest procediment i es puguin «depurar responsabilitats penals davant el que ha estat un intent de cop d'Estat per destruir la unitat d'Espanya».