La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va negar ahir de forma taxativa davant l'assemblea de Madrid que el seu títol de màster hagi estat falsejat i va denunciuar una «operació política» contra la seva persona. Segons Cifuentes, «el títol de màster és perfectament real i legal»: «És un títol oficial i ni el meu currículum ni les meves qualificacions han estat falsejades ni falsificades», va dir.

La presidenta de la Comunitat de Madrid també va anunciar la presentació d'una querella contra «dues persones que han difós una versió que no té res a veure amb la realitat i que han utilitzat dades reservades», en referència als periodistes d'Eldiario.es que van destapar la notícia, així com un acte de conciliació previ a una altra querella «per delictes contra l'honor». Les seves explicacions no van convèncer els grups de l'oposició ni tampoc el socis de Ciutadans, que van advertir que la seva versió «no és creïble» i van anunciar la creació d'una comissió d'investigació.

La presidenta de la Comunitat de Madrid va comparèixer davant l'assemblea forçada per l'oposició després de 14 dies de polèmica per diverses informacions periodístiques que van posar al descobert que Cifuentes havia obtingut el màster amb notes falsificades i que una funcionària d'un altre campus va entrar al sistema per canviar dos «no presentat» per «notable». La polèmica fins i tot va afectar el rector de la Rei Joan Carles, que va defensar la versió de Cifuentes i va atribuir els «no presentat» a un «error de transcripció». La presidenta va ensenyar ahir com a prova el document de la matrícula a la universitat i també el seu certificat acadèmic personal on figuren les notes.

Moció de censura del PSOE

El PSOE va anunciar que presentarà una moció de censura contra la presidenta de la Comunitat de Madrid després de la seva compareixença, on segons els socialistes no va donar explicacions satisfactòries sobre les suposades irregularitats per obtenir el màster. Els socialistes buscaran el suport de Ciutadans, que de moment -i malgrat les crítiques a la presidenta de la Comunitat de Madrid per la manca d'explicacions sobre el màster- no s'hi ha adherit.