La Universitat Rey Juan Carlos (URJC) portarà a la Fiscalia les informacions sobre presumptes delictes relatius a les qualificacions que va obtenir la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, després de cursar un màster de Dret al centre perquè les investigui.

Segons va informar la universitat en un comunicat, el rector de la institució, Javier Ramos, va prendre aquesta decisió com a conseqüència de la investigació interna ordenada el 21 de març passat i davant l'aparició d'informacions que «poguessin ser constitutives de delicte». El mateix rector compareixerà avui, a les 13.30 hores, davant els mitjans a l'edifici del rectorat del Campus de Móstoles, per donar més detalls sobre aquest assumpte.

Dimecres, el diari El Confidencial va publicar una informació relativa a la presumpta falsificació en la signatura de dues professores de l'acta del tribunal sobre el Treball de Fi de Màster (TFM) de Cifuentes i ahir també va apuntar al fet que aquest tribunal no s'hauria reunit com indicava aquest document, que va ser difós per part de l'equip de Cifuentes als mitjans el 21 de març passat. El Govern de la comunitat explicava que aquest document havia estat facilitat per la mateixa universitat el mateix dia que va saltar la polèmica i la presidenta madrilenya assenyalava que havia de ser el centre el que donés explicacions sobre aquest tema. El rector de la URJC va assegurar abans de Setmana Santa que reaccionaria «amb contundència davant qualsevol situació que posi en dubte» la institució.

Per part seva, Cifuentes va qualificar de «bona notícia» que la URJC hagi decidit traslladar a la Fiscalia que investigui si va haver-hi delictes amb les qualificacions del seu màster i espera que s'arribi «fins al final». Així ho va indicar la presidenta als passadissos de l'Assemblea de Madrid després de conèixer la decisió presa pel rector del centre universitari.