Un tiroteig a la seu de YouTube a San Bruno, una ciutat situada uns 20 quilòmetres al sud de San Francisco (Califòrnia), va deixar aquest dimarts un mort i tres ferits. La persona morta és l'autora del tiroteig, una activista youtuber vegana que havia acusat l'empresa de discriminació i que es va suïcidar abans de ser atrapada pels agents. Els ferits són dues dones -una 32 anys i una altra de 27- i un home de 36 anys.

El tiroteig, que va ser reportat cap a les 12.46 hores locals (20.46 hores GMT), va dur les autoritats a ordenar un gran desplegament d'emergència a la zona i a evacuar centenars de persones que es trobaven a l'àrea. Els quatre ferits van ser traslladats a hospitals de la zona per ser atesos. L'home de 36 anys es troba en estat crític.

En una roda de premsa anterior, Brent Andrew, portaveu de l'Hospital General Zuckerberg Sant Francesc, va dir als periodistes que en aquesta instal·lació sanitària han rebut a tres víctimes del tiroteig, de les quals una és un home que es troba en estat crític.

Possible cas de violència domèstica o laboral

Les autoritats van indicar que es tracta d'una investigació activa i que encara no coneixen quins poden ser els motius darrere d'aquest tiroteig. De moment no consideren que es tracti d'un atemptat terrorista, sinó que la hipòtesi és que es tracta d'un cas de violència domèstica o laboral.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va publicar al seu compte de Twitter un missatge després d'haver estat informat sobre el que ha passat: "Els nostres pensaments i oracions estan amb tots els afectats".

La seu de YouTube a Silicon Valley, el cor de la indústria tecnològica als Estats Units, és un gran complex format per tres edificis a Cherry Avenue de Sant Bruno, molt a prop de l'autopista Interestatal 380.

La policia va confirmar a Twitter que responia a un "tiroteig actiu" a les oficines de YouTube a Califòrnia, alhora que imatges mostraven a la televisió local l'evacuació de les instal·lacions.

"Estem responent a un tiroteig actiu. Si us plau mantenir-se allunyats" de l'àrea on hi ha les instal·lacions d'aquesta companyia propietat de Google, va escriure a Twitter la policia de Sant Bru.

Google va tuitejar per la seva part: "estem coordinant amb les autoritats i proveirem informació oficial (...) tan aviat estigui disponible".

Vadim Lavrusik, que en el seu compte de Twitter s'identifica com a empleat de YouTube, va assegurar que havia "sentit trets" i que havia "gent corrent".

Aquest treballador va explicar que primer es va refugiar en una habitació al costat d'altres companys i posteriorment va dir que havia estat evacuat i que es trobava fora de perill.

"Estàvem asseguts en una reunió quan vam sentir gent corrent perquè retrunyia el terra. El primer que vaig pensar és que era un terratrèmol", va dir a Twitter Todd Sherman, que en aquesta xarxa social també es defineix com a empleat de YouTube.

"Ens vam dirigir cap a la sortida i llavors vam veure a més gent i algú va dir que hi havia una persona amb una arma", va afegir.