La Fiscalia belga de la regió de Brabant Való investiga la suposada col·locació d'un dispositiu de geolocalització en el vehicle de matrícula belga que va ser per a Carles Puigdemont durant la seva estada al país.

La Fiscalia de Brabant Való, al centre de Bèlgica, ha confirmat a Efe que «la investigació està en curs» a partir d'una denúncia presentada pels que va identificar com a «col·laboradors de Puigdemont». L'entorn del president destituït sospita de la intel·ligència espanyola.

«Estem buscant d'on ve, qui ha pogut col·locar-lo», han afegit fonts de la Fiscalia, que han indicat que el ministeri públic té en el seu poder el dispositiu que presumptament es va utilitzar per ubicar el vehicle utilitzat per Puigdemont a Bèlgica.

La regió de Brabant Való, al sud de Brussel·les, és on es troba el municipi de Waterloo, en una casa del qual Carles Puigdemont va fixar la seva última residència coneguda a Bèlgica.

La investigació sobre el dispositiu és independent del procés legal iniciat a Bèlgica per analitzar l'eventual extradició dels exconsellers de la Generalitat Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig que reclamen les autoritats espanyoles.

Puigdemont va ser detingut el diumenge 25 de març passat al nord d'Alemanya, poc després de creuar en cotxe la frontera amb Dinamarca, quan intentava tornar per terra a Bèlgica després d'una visita a Finlàndia, durant la qual el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena va reactivar l'euroordre de detenció en contra seu.