La Comissió Europea va evitar comentar la decisió del tribunal alemany, i va assenyalar que aquest esdeveniment no ha canviat la seva posició pel que fa al procés independentista. «No hi ha res per afegir al que la Comissió sempre ha dit sobre la qüestió de Catalunya. Saben com és la nostra posició i seguirà així», va expressar en una roda de premsa ahir el portaveu de l'Executiu comunitari, Alexander Winterstein, en ser preguntat per si la decisió del Tribunal Regional Superior (OLG) reforça la necessitat d'un diàleg entre Catalunya i el Govern espanyol.

«La Comissió veu això com una qüestió que és interna d'Espanya. És un assumpte que es refereix i pertany a l'ordre constitucional intern del Regne d'Espanya, que totalment respectem», va insistir. Winterstein també va assenyalar que Brussel·les no comenta «decisions de jutges, autoritats judicials o altres autoritats» dels països que formen part de la Unió Europea.

Per altra banda, el relator especial de l'ONU sobre els drets a la llibertat d'opinió i expressió, David Kaye, va demanar ahir a les autoritats espa-nyoles que no s'acusi de rebel·lió a «figures polítiques a Catalunya».