La secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va instar el seu partit a «fer pinya» i a defensar els seus de les «males arts» i del «joc brut», un comentari a propòsit dels temes que són actualitat, va dir, i en clara al·lusió al cas del màster de Cifuentes.

Cospedal va inaugurar la convenció nacional del PP a Sevilla, que va estar protagonitzada en gran part pel cas del polèmic màster i per la situació política catalana (vegeu pàgines 2 a 6). La ministra va llançar aquest missatge de suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid, que va rebre petons i abraçades de Mariano Rajoy i la cúpula del PP a l'inici de l'acte. La número dos del PP va avisar els seus companys de partit que el PP és l'«adversari a derrotar» per les altres formacions polítiques. «Intentaran desacreditar-nos, fer-nos joc brut, que arribem a les urnes cansats, ferits, desmoralitzats, però no ho aconseguiran», va proclamar Cospedal, en línia amb el mateix missatge de fermesa que manté Cifuentes davant les informacions sobre suposades irregularitats en el màster que va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos I.

La secretària general va assegurar que el PP sap mantenir-se «fort i seguir endavant» quan topa amb dificultats. Per això va reclamar als presents que «facin pinya enfront de les males arts» i no permetin que se'ls «sotmeti». La dirigent popular va dedicar la resta del discurs a defensar la trajectòria del PP i a reclamar als companys de partit que surtin al carrer a defensar-la, perquè «davant les properes eleccions i en moments d'incertesa, els ciutadans giren la mirada a referències sòlides».