El nombre de palestins morts divendres a causa dels trets efectuats per les forces de seguretat d'Israel contra els participants en les protestes a prop de la frontera a la Franja de Gaza va ascendir ahir a deu, segons les autoritats de Gaza. «Ahir van morir deu persones, entre les quals una que va perdre la vida a conseqüència de les ferides rebudes el dia abans», va declarar a Sputnik el portaveu del ministeri de Salut Pública de Palestina, Ashraf al Qedra. Entre les víctimes hi havia un periodista palestí.

Anteriorment s'havia informat que vuit palestins havien mort i més de 1.100 havien resultar ferits divendres durant les protestes en diversos punts de la frontera entre la franja de Gaza i Israel. Així mateix, van detallar que 25 dels ferits es troben en estat greu, és a dir, que no es descarta que el balanç de víctimes mortals pugui augmentar.

La xifra de manifestants que van sumar-se a les protestes a la frontera de Gaza va augmentar divendres de manera significativa, el dia de pregària més important dels musulmans, tot i que no va arribar a l'afluència del primer divendres. Reclamen el dret de retorn a Israel dels refugiats, i descendents, provocats per la creació d'Israel el 1948 i la guerra. Els refugiats són la gran majoria dels dos milions de residents a Gaza.