Sintonia entre JxCat i Esquerra durant el cap de setmana. Si abans-d'ahir era el diputat d'ERC Ernest Maragall qui secundava el president destituït, Carles Puigdemont, després de la seva roda de premsa a Berlín, ahir va arribar el torn de l'adjunt a la presidència dels republicans, Pere Aragonès.

En la cloenda de la Conferència Nacional de les JERC, les joventuts del partit, Aragonès va voler demostrar unitat amb el líder de JxCat en reclamar a l'Estat que «tregui la política del Suprem» i s'assegui a negociar.

En un missatge obert a la premsa des del local dels Falcons de Vilafranca del Penedès, Aragonès va recordar que tant Oriol Junqueras com Marta Rovira ja reclamen aquest diàleg amb l'Estat des de fa «moltes setmanes». D'altra banda, l'adjunt a la presidència d'ERC va afegir que l'independentisme ha de fer un «pas endavant estratègic» per acumular forces i internacionalitzar la causa catalana.¡

Aragonès va exigir que l'Estat i el PP treguin la política del Suprem i hi posin una taula de negociació que respecti les voluntats «democràtiques» de Catalunya. Així mateix, l'adjunt a la presidència d'Esquerra va constatar que l'independentisme s'ha de plantejar un nou «pas endavant estratègic compartit» que passi per acumular forces, internacionalitzar el procés, ocupar «tots els espais» des d'on es pugui projectar el sobiranisme, i convertir la causa republicana en una lluita pels drets «civils i polítics».

En aquesta línia, Aragonès va destacar que les JERC ja han dibuixat l'inici d'aquesta nova etapa, després que les Joventuts aprovessin ahir la seva ponència estratègica, que va precisament en aquesta direcció que reclama el dirigent d'ERC.

De fet, l'adjunt a la presidència d'Esquerra va anunciar que el partit farà properament una Conferència Nacional per aprovar precisament aquest full de ruta genèric de l'independentisme, que anirà en coherència amb el que ja han aprovat les joventuts.

Al seu torn, el portaveu de les JERC, Pau Morales, va dirigir-se als més de 300 joves que van assistir a la Conferència Nacional de l'organització per remarcar que els debats d'aquest cap de setmana s'avancen a la reformulació estratègica que ha de fer l'independentisme.

«El jovent republicà ens conjurem a fer-ho possible sent una eina útil i participant de tot arreu», va constatar Morales.

Les JERC canvien d'imatge

Les JERC també van aprovar ahir una nova imatge corporativa que integra el concepte «jovent republicà», i que permet a l'organització juvenil representar la totalitat del territori dels Països Catalans, alhora que el fa «més adient» amb el context actual.