El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, va considerar ahir que probablement abans de l'estiu es produirà la dissolució d'ETA i va pronoticar que quan deixi d'existir el Govern del PP no posarà fi a la dispersió i «menys amb la pressió de Ciutadans». Otegi va recordar que el Fòrum Social ja va anunciar que abans de l'estiu es produirà «la desmobilització» de la banda.

«A mi mai no m'ha agradat donar dates perquè és un tema prou delicat, i crec que cal anar amb compte. Cal tenir molta seguretat per a això. Però sí, considero que la data que va donar el Fòrum Social perquè es produeixi aquesta decisió d'ETA s'aproxima molt al que probablement hagi de passar», va indicar.

D'altra banda, persones que portaven paraigües en què es llegia la paraula «vergonya» en francès i que recordaven els 829 crims d'ETA van irrompre en l'acte d'inauguració de l'«escultura del desarmament» a Baiona organitzat per Artesans de la Pau i Bake Bidea. Col·lectius de víctimes de la banda havien mostrat el seu rebuig a la col·locació d'aquest monòlit.