El germen d'un nou partit de perfil centrista està fructificant al Regne Unit amb el suport d'un grup d'empresaris i filantrops que busquen «trencar el motlle» de l'actual política britànica i la seva «naturalesa tribal».

Promogut per un antic donant del laborisme, però aglutinador de figures procedents tant de l'esquerra com de la dreta, el projecte disposa de l'accés a un finançament de 57 milions d'euros. En un context de crisi interna de les dues grans forces que dominen la política britànica, els conservadors en el poder i l'oposició laborista, The Observer va desvelar els plans d'entrada en escena d'un nou moviment disposat a presentar candidats a les eleccions legislatives del 2022.

El multimilionari, filantrop i fundador de la plataforma de streaming LoveFilm Simon Franks n'és un dels principals impulsors. Franks va crear una companyia (Project One Movement for the UK) com a vehicle per posar en marxa aquest projecte polític, que renega de la polarització generada pel referèndum a favor de Brexit i de la manca de lideratge sòlid entre les files dels tories i dels laboristes.

El partit té al darrere un equip estable des de fa més d'un any i ha aconseguit atraure empresaris i responsables d'ONGs, entre altres representants de la societat civil.