La Guàrdia Civil ha detingut a Catalunya una membre dels Comitè de Defensa de la República (CDR) com a responsable de la coordinació dels talls de carreteres i sabotatges en els peatges duts a terme per aquests activistes en Setmana Santa.

Se la investiga pels delictes de rebel·lió, sedició i terrorisme. Segons ha apuntat Rac1, la Guàrdia Civil considera que els detinguts han "continuat l'estratègia del Govern de Puigdemont". Què són els CDR? T'ho expliquem en aquest article.

Fonts de la investigació han assenyalat a Efe que una de les detingudes es la dona que va difondre a les xarxes socials un àudio en el qual explicava les accions i estratègies que anaven a dur a terme diferents comitès i en el qual no descartava estendre-les als ports i a Mercabarna.

A més d'aquesta detenció, els agents de la Guàrdia Civil estan practicant escorcolls a la localitat barcelonina de Viladecans, segons les mateixes fonts.

La Guàrdia Civil busca un home relacionat amb els CDR després de no trobar-lo al seu domicili d'Esplugues de Llobregat

La Guàrdia Civil busca un home d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) per la seva activitat amb els CDR i que no es trobava en el seu domicili quan la policia hi ha entrat aquest dimarts a primera hora del matí per detenir-lo, segons informa la Fiscalia de l'Audiència Nacional en un comunicat. L'ordre de l'Audiència Nacional anava dirigida contra aquest home i una dona de Viladecans (Baix Llobregat), investigats perquè "haurien desenvolupat activitats de direcció i coordinació en els actes de sabotatge duts a terme durant la Setmana Santa de forma coordinada pels denominats CDR, concebuts per provocar un clima d'agitació social", assenyala la nota de la Fiscalia.

La dona ha estat detinguda a Viladecans aquest dimarts al matí pels suposats delictes de terrorisme i rebel·lió i serà lliurada directament a l'Audiència Nacional, segons ha confirmat la Guàrdia Civil. Li han decomissat una agenda externa, un ordinador, un mòbil, una cartellera i documentació diversa d'un aquarterament de la Guàrdia Civil de la demarcació de Barcelona, segons fonts de l'Audiència Nacional. L'operació ha estat denominada 'Cadera' i no es descarten més detencions.