El líder d'ERC i vicepresident cessat, Oriol Junqueras, insisteix que la prioritat és formar govern a Catalunya. En una entrevista publicada ahir a El Confidencial, Junqueras també aposta per un diàleg «sense limitacions» per cap de les parts. Assegura que el diàleg amb el Govern espanyol és «imprescindible» i lamenta que si no es produeix és per la negativa del Govern de Mariano Rajoy.

Pel que fa a la necessitat de formar govern, Junqueras defensa que és el que vol la immensa majoria de catalans i que no és un «tema de persones», sinó «un projecte comú per sobre de noms i sigles». D'altra banda, Junqueras insisteix amb la idea que per aconseguir canvis socials i polítics estructurals es requereix una «majoria política i social incontestable». Una majoria que, segons admet, «requereix més temps». Davant aquesta situació, el líder dels republicans que està pres a Estremera des del 2 de novembre passat es mostra esperançat en superar aquests moments «més durs» i en la majoria que defensa que Catalunya ha de poder decidir el seu estatus polític.

Junqueras està citat al Tribunal Suprem, amb Sànchez i Cuixart, el proper dilluns, quan el jutge Llarena els comunicarà el processament pel delicte de rebel·lió.