Docents i amics del líder d'ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, han organitzat aquest dimecres un homenatge al polític a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el dia que fa 49 anys.

Es tracta d'un acte que es va sol·licitar que es dugués a terme a la sala de graus de la Facultat d'Economia i Empresa, però es "va denegar" la seva realització i des de la UAB es va suggerir que l'espai més adequat era el de Filosofia i Lletres, del qual Junqueras és professor, i que finalment, segons fonts universitàries, ha reunit unes 450 persones.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha carregat contra l'empresonament del republicà "per fets inventats" i ho ha definit de perversió i ha subratllat el caràcter pacífic d'Oriol Junqueras.

Paluzie ha recordat que Junqueras està a la presó per l'organització del referèndum del passat 1 d'octubre i precisament aquesta convocatòria "va ser l'acte fundacional més important de la república catalana", ha dit.

L'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, també present a l'acte, juntament amb el diputat d'ERC al Parlament, Ernest Maragall, l'exconseller Joan Manuel Tresserras i el pare de Junqueras, Artur Junqueras, entre d'altres, ha carregat contra la "insensibilitat" de la UAB pel paper de la universitat davant l'empresonament de Junqueras.