Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han alertat que les operacions de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra contra alguns dels seus integrants han estat una "coincidència cercada" amb una "clara intencionalitat" per "paralitzar i atemorir" la mobilització popular. En un comunicat que signen de manera conjunta amb Alerta Solidària, també expliquen que a la detinguda ahir a Viladecans no se li ha aplicat la llei antiterrorista, perquè el seu advocat s'ha pogut entrevistar amb ella.

La dona s'ha acollit al seu dret a no declarar. De moment el sumari és secret, però segons els CDR, l'acusació que li trasllada la Guàrdia Civil és l'organització terrorista, rebel·lió i sedició.

També afirmen que les proves que el cos de seguretat té contra ella són l'àudio difós per xarxes socials, una captura de pantalla d'un recorregut de Google Maps, un permís per fer una activitat lúdica i materials d'aquesta activitat com ara tiquets de begudes o cartellets d'organització.

A banda, els CDR lamenten que l'Estat "només persegueix les mobilitzacions populars i en defensa de la República" quan "l'extrema dreta actua impunement".

I finalment consideren que "l'estratègia de la por no els està funcionant" perquè els fets que s'imputen "són completament falsos" i perquè hi ha "tota la legitimitat" per defensar els drets pels quals es fa "represàlies" contra alguns dels seus membres.