La mesa del Parlament ha decidit posposar el debat sobre revocar la delegació de vot de Carles Puigdemont per a una posterior reunió que s'ha de celebrar abans del ple d'investidura, convocat per a aquest divendres al matí.

Els grups de Cs i PPC van demanar la revocació de la delegació de vot del president destituït en entendre que la situació de Puigdemont ha canviat, després de sortir de la presó alemanya en llibertat sota fiança. Segons fonts coneixedores de la reunió, el president de la cambra, Roger Tor-rent, es va comprometre ahir a tractar el tema abans de la sessió de divendres. A la reunió també s'hi va demanar un informe dels lletrats de la cambra sobre la delegació de vot, però la mesa va decidir parlar-ne en aquesta propera reunió.

D'altra banda, sí que es van acceptar a tràmit les esmenes de JxCat i el PPC sobre la reforma de la llei de Presidència. En sortir de la reunió, fonts de Cs i PPC van apuntar que la petició de revocació del grup d'Inés Arrimadas per a la delegació de vot havia arribat just abans de la mesa. Per això es va decidir tractar aquesta petició, i la del PPC, durant la reunió de la mesa que s'ha de celebrar abans de les 10 de divendres. També es va admetre a tràmit la petició de creació d'una comissió d'investigació d'espionatge a petició de Cs, PSC, CatECP i PPC. Ara el ple en sessió ordinària haurà de decidir si aprova o no la petició.