El ple del Tribunal Constitucional, per majoria de 8 vots, va acordar desestimar el recurs d'inconstitucionalitat interposat pel Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats contra la Llei Orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), segons va informar ahir l'alt tribunal. Entre altres preceptes, els socialistes recorrien els concerts a centres que separen els alumnes per sexe, religió avaluable o avançament dels itineraris formatius, falta de participació dels pares en els consells escolars o selecció d'alumnes per centres.

Els socialistes van presentar el recurs el març del 2014 i l'alt tribunal ho va admetre a tràmit fa just quatre anys, el 10 d'abril d'aquell mateix any, juntament amb els presentats per Catalunya, Andalusia, Astúries i Canàries. La sentència, de la qual va ser ponent el magistrat Alfredo Montoya, a més de desestimar el recurs d'inconstitucionalitat interposat per més de cinquanta diputats del PSOE -que van argumentar en més de cent pàgines el seu rebuig a la llei Wert-, inadmet la sol·licitud d'adhesió del Parlament de Navarra.

La resolució té el vot concurrent de la vicepresidenta del Tribunal, Encarnación Roca, i van anunciar vot particular discrepant els magistrats Fernando Valdés Dal-Ré, Juan Antonio Xiol, Cándido Conde-Pumpido i la magistrada María Luisa Balaguer.