El president del Parlament, Roger Torrent, va considerar ahir que el Comitè de Drets Humans de l'ONU reclama «permetre» la investidura de Jordi Sànchez, i va subratllar que el Suprem «ha de decidir si respecta la legalitat internacional» o escriu «una pàgina fosca» de la història.

En una entrevista a La Vanguardia, Torrent va valorar així la situació que s'obre després d'haver proposat de nou el número dos de JxCat, Jordi Sànchez, per ser candidat a president de la Generalitat en un ple d'investidura que podria celebrar-se aquesta propera setmana, tot i que abans caldrà demanar una altra vegada al Suprem la seva excarceració o un permís per anar al Parlament.

A diferència de la primera vegada, en què se li va denegar la sortida de la presó, ara Sànchez podrà argumentar que la Comissió de Drets Humans de l'ONU ha admès a tràmit la seva demanda i, en espera de resoldre la qüestió de fons, ha demanat a Espanya que es garanteixin els seus «drets polítics». Torrent va subratllar que Sànchez té «tots els drets polítics intactes» i va considerar que, tot i estar en presó preventiva, el Comitè de Drets Humans de l'ONU demana «permetre'n la investidura». Així, «ha de ser el Suprem qui decideixi si fa cas a la legalitat internacional o continua escrivint una dels pàgines més fosques de la seva història», va remarcar.

Després de la posada en llibertat de Puigdemont, Torrent va considerar que la decisió de la justícia germànica el reafirma que «organitzar un referèndum no pot ser perseguit en un país democràtic, i menys com un delicte de rebel·lió».