Un veí del Pont de Vilomara i un altre de Navès són entre els sis detinguts pels Mossos d'Esquadra ahir pels incidents del 30 de gener davant del Parlament. Aquell dia s'havia de celebrar la investidura de Carles Puigdemont. La resta de detinguts ahir són dos veïns de Malgrat de Mar, un d'Arenys de Mar i un d'Òrrius. A tots se'ls imputen delictes d'atemptats contra l'autoritat i desordres públics per encerclar el Parlament. Però no van ser els únics arrestats. La Guàrdia Civil, per la seva banda, va detenir una membre del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Viladecans per terrorisme i rebel·lió.

El veí de Navès és Josep R.C., un productor ecològic de 32 anys, vinculat al CDR del Solsonès i resident al nucli de Linyà. Era la segona vegada que el detenien i és una de les persones que van entrar al recinte del Parlament el 30 de gener passat. Ahir va prestar declaració a la comissaria dels Mossos de Solsona i va quedar en llibertat a l'espera que el citin judicialment.

Quant al detingut al Pont del Vilomara, seria una persona vinculada al CDR del municipi. Va ser traslladat a la comissaria dels Mossos de Manresa i va quedar en llibertat, també a l'espera de comparèixer davant del jutge. Se li imputen els delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, desobediència i desordres públics. L'entorn del detingut ahir va preferir no fer declaracions a aquest diari.

Fonts de la investigació de la policia catalana situen les detencions en el marc d'unes diligències policials obertes arran dels incidents que van tenir lloc el 30 de gener passat als voltants del Parlament, i les desvinculen totalment de l'operatiu de la Guàrdia Civil contra els CDR, ordenada per l'Audiència Nacional espa-nyola (vegeu la pàgina 3).

De fet, les mateixes fonts asseguren que aquestes detencions no tenen relació amb cap investigació sobre els CDR i que no han estat ordenades per cap jutge, ja que és una investigació policial oberta per les protestes.

L'ANC va convocar durant aquella jornada una concentració a l'avinguda Lluís Companys de Barcelona, després que el Parc de la Ciutadella quedés tancat per motius de seguretat, però centenars d'assistents van trencar el cordó de seguretat i es van aplegar durant hores davant de l'edifici del Parlament. L'ANC va desconvocar la protesta a la tarda però membres dels CDR van continuar al lloc i, fins i tot, van intentar acampar-hi.