El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va dir ahir que informes de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han acreditat «més de 300 actes violents» durant el procés independentista a Catalunya i va afegir que en les mobilitzacions «es van utilitzar diners públics».

Zoido va fer aquestes declaracions a Telecinco en ser preguntat per la decisió d'un tribunal alemany de no lliurar a Espanya l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per delicte de rebel·lió i de demanar més informació per veure si és procedent fer-ho pel de malversació. «M'agradaria que m'expliquessin els jutges alemanys què entenen per violència», va comentar el titular d'Interior, després de començar aclarint que respecta les decisions judicials tant dels magistrats d'Espanya com d'Alema-nya i mostrar el seu convenciment que «al final resplendirà la veritat». I va postil·lar: «Diria als jutges alemanys que hi ha hagut més de 300 actes que van suposar l'exercici de la violència contra agents de la seguretat, autoritats judicials i edificis d'institucions que van alterar la normal convivència».

El ministre va posar com a exemple els successos a la seu de la conselleria d'Economia a Barcelona del 20 i 21 de setembre, en què alguns manifestants «van destrossar» cotxes de les forces de seguretat, va dir, i l'episodi en el qual la lletrada de l'administració de justícia va haver de ser evacuada per un terrat. Va recordar també els «escarnis» que van patir guàrdies civils i policies nacionals per intentar que no sortissin dels hotels i es va mostrar convençut que «al final l'euroordre serà satisfactòria per a Espanya».