El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va retreure al portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, que llueixi el llaç groc al Congrés. «Vostè té molta sort, és un afortunat, perquè pot venir amb un llaç ofensiu que diu que hi ha presos polítics i no n'hi ha, hi ha polítics presos», va declarar durant la sessió de control, quan el diputat del PDeCAT li demanava que valorés la decisió de la justícia alemanya sobre Puigdemont.

El ministre va assegurar que les «discrepàncies jurídiques» les han de resoldre els tribunals i es va escudar en la separació de poders. A més, va dir que «en cap cas» la decisió del tribunal alemany ha perjudicat la imatge internacional d'Espanya. Catalá va aprofitar per vessar crítiques sobre les forces independentistes i les va acusar «d'aconseguir un clima de confrontació» a Catalunya. «Vostè pot venir aquí tranquil·lament a dir tot això però d'altres a Catalunya els escratxen i els fan pintades a casa», va afegir, en una clara al·lusió a les pintades davant la suposada casa del jutge Llarena a la Cerdanya. També va retreure a Campuzano que plantegi al Govern central que actuï en un àmbit que «correspon exclusivament a la justícia». «Ja veig que vostès no entenen així una democràcia sana, així els va», li va etzibar.

Tant PDeCAT com En Comú Podem van aprofitar la sessió de control al Govern espanyol per plantejar preguntes al ministre de Justícia sobre les diferències entre la justícia espanyola i alemanya en la causa contra el procés. Mentre que el Suprem ha processat per rebel·lió 13 dels investigats, el tribunal germànic de Schleswig-Holstein ha deixat lliure l'expresident Carles Puigdemont i ha descartat el delicte de rebel·lió.