La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat aquest dijous que no descarta demanar asil a Suïssa, que vol instal·lar-se a Ginebra per refer la seva vida amb la seva família i està buscant feina.

En una entrevista del diari suís 'Le Temps' des de Ginebra al costat del seu advocat Jean-Marc Carnicé, Rovira diu que s'ha posat "a la disposició de les autoritats suïsses" des que va arribar al país.

"Si és necessari fer-se sentir, faré una petició d'asil però no és el cas en aquest estadi", respon en preguntar-se-li si es planteja demanar asil.

Pel que fa a la possibilitat de tornar a Catalunya, ho considera una decisió a llarg termini perquè ara vol refer la seva vida en Ginebra amb la seva família i posar-se "sota la protecció de Suïssa", mentre està buscant feina.

Mentrestant, no es planteja de moment renunciar a la Secretaria General d'ERC perquè la seva dimissió crearia un buit en el partit tenint en compte que el seu president i altres membres estan a la presó.

"Estem sent atacats pertot arreu però resistim. Crec que el temps ens donarà la raó", augura sobre els defensors de l'independentisme.

"He vingut a Suïssa per protegir-me d'una persecució política contra la meva persona i la meva família", diu, i considera que ara estaria empresonada si estigués a Espanya.

"La situació s'ha agreujat"

Afirma que la situació s'ha agreujat "des que el ministre de l'Interior i la Policia han qualificat d'actes terroristes les manifestacions" independendentistes dels últims dies.

En preguntar-li si la seva marxa cap a Suïssa afebleix la causa independentista, respon que "cadascú ha pres les seves decisions de manera personal".

"Jo no podia arriscar-me a estar entre 20 i 30 anys a la presó", i afegeix que té una filla de 7 anys, a més de que se sentia últimament en una presó interior vivint a Barcelona, diu.

"Estava constantment seguida al carrer per la Policia, era objecte de pressions i d'amenaces", afegeix.

Rovira reivindica que Catalunya pugui fer un referèndum com a Escòcia i el Québec, i respon què faria si guanyés el 'no' a la independència: "Ho acceptaríem".

Sobre si ha influït en la seva marxa a Suïssa que també s'instal·lés Anna Gabriel (CUP), respon que Suïssa és per a ella un exemple en el respecte als drets fonamentals i a la separació de poders.

I ha triat Ginebra perquè és "una ciutat de pau" que acull a l'ONU, al Comitè de Drets de l'Home i nombroses ONG.