El president del Parlament, Roger Torrent, estudia comparèixer la setmana que ve davant el comitè de drets humans de les Nacions Unides, amb seu a Ginebra (Suïssa), per advertir que al diputat Jordi Sànchez se li ha impedit defensar la seva investidura com a president de la Generalitat.

El Comitè de Drets Humans de l'ONU, organisme format per 18 membres, encara no s'ha pronunciat sobre la qüestió catalana, si bé dos d'aquests membres van demanar a Espanya que s'adoptessin "les mesures necessàries" per garantir que Sànchez "pugui exercir els seus drets polítics en compliment de l'article 25 del Pacte" Internacional de Drets Civils i Polítics (1976).

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, va denegar ahir, per segona vegada, la petició de Sànchez, i del propi Parlament, per sortir de la presó i poder defensar la seva candidatura a la investidura en un ple previst per avui, cosa que va obligar Torrent a ajornar sine die la sessió.

Aquesta situació és la que ha provocat que el president del Parlament estigui estudiant, segons fonts sobiranistes, la possibilitat de comparèixer durant la setmana que ve davant el comitè de drets humans de Nacions Unides, a Ginebra, per explicar que a Sànchez se li ha impedit defensar la seva candidatura.

Fonts de la presidència del Parlament no han volgut precisar aquesta tarda si Torrent ja ha decidit comparèixer davant l'esmentat comitè de les Nacions Unides, o encara està estudiant la qüestió i valorant els seus efectes en la defensa dels drets polítics del diputat Jordi Sànchez.