n El president dels Estats Units, Donald Trump, va demanar als seus assessors comercials que estudiïn la possibilitat de tornar a l'Acord Transpacífic de Cooperació Econòmica (TPP), un pacte comercial que va abandonar l'any passat, segons la portaveu de la Casa Blanca, Lindsay Walters. Trump va afirmar en una reunió amb senadors republicans que ha demanat al representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, i a l'assessor comercial de la Casa Blanca, Larry Kudlow, que reiniciïn les negociacions.

«El president sempre ha dit que estaria disposat a un tracte substancialment millor, fins i tot en el seu discurs a Davos a principis d'aquest any», va assenyalar Walters. Per la seva banda, el mandatari nord-americà va explicar que només s'uniria al TPP «si l'acord fos substancialment millor a l'ofert a l'expresident Barack Obama». «Ja tenim acords bilaterals amb sis de les onze nacions del TPP i estem treballant per fer un tracte amb el més gran d'aquests països, el Japó, que ens ha colpejat dur en el comerç durant anys», va assenyalar Trump a través del seu compte de Twiter.

Per altra banda, el president dels Estats Units va titllar l'exdirector de l'FBI James Comey de «mentider demostrat», «talp» i «barrut», després que el seu antic subordinat, a qui va acomiadar el mes de maig passat, el va descriure en el seu nou llibre com un «mafiós».

«James Comey és un talp i mentider demostrat. Pràcticament tothom a Washington pensava que havia d'acomiadar-lo pel terrible treball que feia fins que, de fet, va ser acomiadat», va escriure Trump a Twitter després de conèixer el contingut de A Higher Loyalty, el llibre de Comey, que serà publicat el proper 17 d'abril. Trump va aprofitar per denunciar que Comey «va filtrar informació classificada, per la qual cosa hauria de ser processat», i el va acusar de perjuri.