La Universitat Rey Juan Carlos (URJC) ha tancat la investigació i ha decidit suspendre de funcions el director de l'Institut de Dret Públic (adscrit a la universitat), Enrique Álvarez, on va aconseguir el màster Cifuentes.

En un comunicat, el rector, Javier Ramos, va assegurar ahir que és una «mesura cautelar». A més, va obrir expedient disciplinari a la funcionària que va canviar les notes de la presidenta madrilenya, al·legant que està implicada en «greus irregularitats». Arran del cas Cifuentes, la universitat ha decidit iniciar auditories a totes les activitats relacionades amb els instituts i centres propis amb l'objectiu de verificar que tots els processos relacionats amb la gestió acadèmica i econòmica es fan en estricte compliment de la llei i de «l'ètica professional». Tota la informació recopilada en aquesta investigació interna es posarà en mans de la Fiscalia. El rector, Javier Ramos, avança que si hi ha sentència ferma que demostri que es van falsificar documents públics retiraran la titulació a Cifuentes.

Després de dies de recavar informació, el rector va presentar ahir les conclusions en el marc del Consell de Govern de la universitat. També va fer arribar un resum de l'informe als alumnes de la universitat.