La secretària general d'ERC, Marta Rovira, contra qui Espanya ha emès una ordre internacional de detenció pel seu paper en el procés independentista, confia que Suïssa li oferirà protecció i que Europa, en general, s'adonarà de la «dramàtica situació a Espa-nya». En una entrevista que va publicar ahir el diari suís Blick, Rovira afirma que els líders independentistes catalans que estan a la presó són «presos polítics» perquè «cap d'ells va usar la violència» i més aviat van participar en un moviment «que sempre va ser pacífic».

Rovira va sostenir que té la certesa que «Espanya farà tot el possible» perquè Suïssa l'entregui, en compliment de la decisió presa el 23 de març passat pel jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena. La política catalana està processada per rebel·lió a Espa-nya per haver desenvolupat un paper «essencial» en la coordinació del procés independentista, segons el magistrat.

Rovira va reconèixer sentir-se relativament segura a Suïssa, on va arribar el 23 de març i on afirma que gaudeix «de no haver de mirar constantment al voltant per veure si els policies m'estan seguint», com li passava abans que fugís. «Pot estar orgullós de viure en una democràcia com Suïssa», diu dirigint-se al periodista.

Rovira va assegurar ahir que «se sent a Barcelona» per la manifestació d'Espai Democràcia i Convivència pels presos sobiranistes.