L'exdirigent i cofundadora de Podem, Carolina Bescansa, va difondre ahir un document en el qual ofereix al secretari d'Anàlisi Estratègica i Canvi Polític del partit, Íñigo Errejón, segellar un acord per donar suport a la seva candidatura a la Comunitat de Madrid, com el seu número dos, a canvi que el diputat madrileny li faci costat per aconseguir liderar en el futur la formació, i desbancar així el líder actual, Pablo Iglesias; un document del qual Errejón es va desvincular i que, fins i tot, va qualificar de «bogeria» i d'«insult a tot el partit», segons fonts del seu entorn.

Aquesta proposta, que Bescansa va plasmar en un document que va difondre al seu canal de Telegram i va esborrar minuts després, arriba després que el dirigent morat li oferís formar part de la seva candidatura a les primàries de la Comunitat de Madrid com a número dos, tal com va reconèixer ell mateix a Europa Press. Així, el parlamentari de Podem va admetre que sí que és cert que va oferir a Bescansa formar part de la seva llista -com també va fer amb el secretari general de Podem a la Comunitat de Madrid, Ramón Espinar, i la portaveu en l'Assemblea, Lorena Ruiz-Horta, però va assegurar que no té res a veure amb la proposta d'acord difosa per ella.

De fet, va afirmar que aquest document, l'existència del qual no coneixia fins que es va fer públic, és la «primera resposta» que obté de la diputada a la seva oferta, i que no comparteix el seu contingut, ja que els seus plans ara estan centrats en la Comunitat de Madrid. No obstant això, els plans de Bescansa van molt més allà, segons es desprèn del document, titulat «Proposta-esborrany d'a-cords en la negociació conduent a la constitució d'una candidatura d'unitat en les primàries de Podem en la CAM». En concret, planteja al parlamentari entendre l'aliança a Madrid com «un primer pas cap al control del partit en l'àmbit estatal».

La direcció nacional de Podem va anunciar ahir que assumeix com «un assumpte de màxima gravetat» l'esborrany que va filtrar «per error» la diputada Carolina Bescansa.