Emmanuel Macron va defensar ahir al Parlament Europeu que l'atac llançat pels Estats Units, el Regne Unit i França contra instal·lacions sirianes utilitzades per fabricar armes químiques va tenir un «marc legítim» i va ser per salvar «l'honor de la comunitat internacional».

«Tres països hem intervingut, i ho dic amb franquesa, per l'honor de la comunitat internacional. Per, dins d'un marc legítim, multilateral i de manera dirigida, sense cap víctima humana, destruir tres indrets de producció d'armes químiques», va explicar. Segons Macron, aquest atac «no té res a veure» amb les guerres de l'Iraq o Líbia perquè «no s'ha declarat la guerra a ningú». «Si creiem en el multilateralisme, en la força del dret, en un moment donat hem de poder decidir no cedir al cinisme d'aquells que no donen suport al multilateralisme»,va assenyalar.

D'altra banda, el Govern dels Estats Units va dir ahir que creu que els inspectors de l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ) no han visitat encara el lloc del presumpte atac químic del 7 d'abril a Duma. «Entenem que l'equip no ha entrat a Duma», va dir la portaveu del departament d'Estat, Heather Nauert, hores després que els mitjans estatals sirians informessin de la seva arribada a la localitat.