La investigació del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena sobre l'ús de fons públics en el procés català acredita una malversació d'1.915.067,22 euros, segons es desprèn dels informes de la Guàrdia Civil després d'aixecar-se el secret de la peça de la investigació.

Així ho ha comunicat VOX, personat com a acusació popular en el procediment que instrueix el magistrat del TS contra els presumptes responsables de rebel·lió i malversació pel procés sobiranista a Catalunya.

Davant d'aquest fet, el partit liderat per Santiago Abascal ha reclamat la "immediata" dimissió o "destitució fulminant" del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que dilluns passat va assegurar en una entrevista en el diari 'El Mundo' que el procés no s'hauria finançat amb diners públics.

Segons assenyala VOX, el titular d'Hisenda ha "faltat a la veritat" i ha causat "un greu perjudici a l'acusació penal contra els colpistes", alhora que "ha perjudicat igualment l'aplicació de l'euroordre i entrega de Puigdemont a Espanya per Alemanya".

El partit ja havia demanat aquest dimecres la dimissió del titular de la cartera d'Hisenda si quedava acreditat que l'independentisme català havia utilitzat diners de les arques públiques per finançar els seus interessos.

Per la seva banda, el Ministeri d'Hisenda ha anunciat que enviarà a Llarena en els propers dies tots els certificats dels pagaments que ha fet la Generalitat de Catalunya des de l'any 2015, així com tots els requeriments bilaterals d'informació que s'han dut a terme des del Ministeri a la comunitat autònoma.