El president del Parlament, Roger Torrent, va explicar ahir, a les portes de la seu de l'ONU, a Ginebra, que havia viatjat a Suïssa per reclamar a l'organisme internacional la seva «implicació» en el cas català. Després de trobar-se amb Mona Rishmawi, la directora delegada de l'Alt Comissionat per als Drets Humans de l'ONU, Tor-rent va dir que li havia fet arribar la seva preocupació per la «vulneració» de drets fonamentals que denuncia que pateix Catalunya i que havia demanat estar en contacte per poder buscar una «solució política a un conflicte polític» com el de Catalunya.

El president va assegurar que havia trobat receptivitat i interès en ell i en altres responsables d'entitats relacionades amb els Drets Humans amb els quals va dir que també s'havia vist però que no va voler fer públics a causa de la «discreció» que li havien reclamat. Torrent va avançar també que entre ahir i avui es veuria amb diputats suïssos, l'alcalde de Ginebra i grups de pressió relacionats amb els Drets Humans per parlar de Catalunya.

L'extradició de Rovira

Suïssa rebutjarà l'extradició de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, si està motivada per «motius purament polítics», segons va confirmar ahir el comitè d'Afers Exteriors del Parlament suís, que va examinar el cas en una reunió aquest dimarts.

Segons el document publicat després de la trobada dels parlamentaris, ja hi ha un «procés en marxa» per la petició d'extradició de Rovira. «El comitè d'Afers Exteriors ha examinat el cas de l'independentista catalana Marta Rovira, que ha trobat refugi a Suïssa després del seu processament per rebel·lió i sedició a Espanya, per uns delictes pels quals s'arrisca a 30 anys de presó», assegura el document, que indica que el comitè «ha pres nota» de l'inici del procediment i del fet que «una extradició serà rebutjada si es confirma que la petició està motivada per motius purament polítics». El Govern suís ja havia indicat anteriorment que sempre rebutja totes les peticions d'extradició motivades per causes polítiques.