El Consell de Ministres aprovarà avui la destitució de la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Marina Borrell, després de la intervenció ahir de l'exconseller de Cultura i fugitiu de la justícia, Lluís Puig, en un acte a la delegació del Govern a Brussel·les, així com el director de l'Escola d'Administració Pública, Agustí Colomines.

Fonts de l'Executiu van confirmar ahir al vespre a Efe la destitució de Borrell i Colomines, totes dues decisions preses pel Govern de Mariano Rajoy en aplicació de l'article 155 de la Constitució. El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, va considerar que la intervenció de Puig en la presentació d'un llibre a la seu oficial de la Generalitat a Brussel·les «va ser un incident desagradable» pel que l'Executiu «prendrà mesures» a la reunió del Consell de Ministres d'avui divendres, va dir. El ministeri d'Exteriors -de qui depèn la conselleria d'Exteriors de la Generalitat, en aplicació de l'article 155- havia donat «instruccions precises que no s'organitzés cap tipus d'acte polític» a l'oficina de Catalunya a Brussel·les. Borrell va assistir dimecres a l'acte a la delegació en què va ser convidat a intervenir l'exconseller Puig.

L'altra destitució que, segons les mateixes fonts, acordarà avui l'Executiu espanyol és el d'Agustí Colomines, professor d'Història Contemporània a la Universitat de Barcelona i que és un home molt pròxim a l'expresident Carles Puigdemont. Colomines era des del febrer del 2016 director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. En els últims temps ha estat protagonista de diverses polèmiques pels seus comentaris a Twitter. «Estem en guerra», va escriure fa uns dies en aquesta xarxa social, en la qual instava a «prendre la iniciativa en lloc de llepar-se les ferides».