Dilluns se celebrarà una jornada de Sant Jordi atípica al Palau de la Generalitat. No hi haurà la tradicional missa a la capella de Sant Jordi que oficia l'arquebisbe de Barcelona, ni tampoc es farà la benedicció de roses al pati dels car-ruatges del Palau. El 155 també ha esborrat del programa d'actes institucionals la recepció de l'hereu i la pubilla, així com la del Gremi de Flequers de Catalunya. Uns actes que tradicionalment ha presidit el president de la Generalitat.

En canvi, es manté la jornada de portes obertes del Palau de la Generalitat d'11 a 19 h i el concert de carilló que es podrà escoltar a les 12 h i a les 18 h. També estarà oberta al públic la Biblioteca de Catalunya, de 10 h a 19 h. Al programa d'actes, amb motiu de Sant Jordi, hi consta una actuació a la basílica de la catedral a les 20.30 h del Cor de Cambra Francesc Valls i una ballada de sardanes a les 19 h a la plaça de Sant Jaume.

Tampoc no hi haurà aquest any discurs institucional del president de la Generalitat des del Palau de la Generalitat com s'ha fet en els últims anys abans de la missa. Caldrà veure si Carles Puigdemont farà públic des de Berlín algun missatge amb motiu de la diada de Sant Jordi.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va explicar que no se celebrarà cap acte institucional perquè «no hi ha govern». En una roda de premsa a la delegació del Govern, a Barcelona, Millo va asseverar que «res» no li hauria agradat més que «celebrar amb tota normalitat» el dia de Sant Jordi, però va recordar que en aquests moments «ningú ocupa la presidència de la Generalitat», intervinguda pel 155.