Les restes d'un home d'avançada edat trobades fa dos anys en un sarcòfag a Verona (Itàlia) podrien pertànyer al solsoní Arnau de Tor-roja, el novè gran mestre de l'orde dels templers de final del segle XII, segons intenten provar científics de la Universitat de Bolonya. En cas de confirmar-se la seva identitat, seria la primera vegada que s'identifica un gran mestre templer.

L'arqueòleg del centre italià Giampero Bagni i l'antropòleg Fiorenzo Facchini van explicar com van trobar les restes, cobertes amb un sudari de seda, prova que es tractava d'una persona preeminent. Els resultats de la seva investigació van ser presentats en un congrés historicocientífic titulat «Il sarcofago ritrovato a Verona i i templari» (el sarcòfag trobat a Verona i els templers) celebrat a Verona. Els investigadors italians pretenen demostrar que les restes corresponen a De Torroja, qui hauria acabat mort i enterrat a la ciutat de Verona.

Les obres de restauració a l'església de San Fermo di Maggiore de l'esmentada ciutat italiana van permetre descobrir darrere d'una paret un sarcòfag de pedra amb la creu dels templers esculpida, segons un comunicat que va emetre l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE), que és un centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) espanyol i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona.

La datació amb carboni 14 va revelar que les restes trobades el 2016 eren d'entre els anys 1020 i 1220, unes dates coherents amb l'època en la qual va viure Arnau de Torroja. Els científics van aconseguir prendre una mostra d'una dent per tal de fer una prova genètica i es va poder confirmar que les restes corresponien als d'un home. Aquesta mostra es va comparar amb altres de l'Occident mediterrani i es va trobar que era bastant similar a les d'habitants del nord-est de l'actual territori d'Espanya.